Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: geometriai optika. Kérem valaki leellenőrizné nekem?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1617
Egy 59 cm fókusztávolságú lencse 4,2-szeres nagyítású képet készít az optikai tengelyen álló tárgyról. Milyen messze van a tárgy a lencsétől?
73,09 cm 0,7309 m jött ki eredménynek .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`f=0.59`
`n=4.2=k/t\ \ \ -> \ \ k=4.2·t`
`1/t+1/k=1/f\ \ \ -> \ \ 1/t+1/(4.2·t)=1/(0.59)`
`0.59(1+1/(4.2))=t`
`t=0.73`
2