Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

8 osztályos fizika munkafüzet (szövegkitöltő)

39
Ha egy tekercs…. Mágneses mezőbe helyezzük, akkor a tekercs végei között….. indukálódik. Ezt a jelenséget….. indukciónak nevezzük. Nyugalmi indukció esetén a változó mágneses mezőt egy másik…………… segítségével hozzuk létre. A(z)…………egy a nyugalmi indukció elvén működő eszköz. A transzformátornak azt a tekercsét, amelyik a változó mágneses mezőt létrehozza,…………tekercsnek nevezzük. A transzformátornak azt a tekercsét, amelyikben a feszültség indukálódik,……….tekercsnek nevezzük. Az elektromágneses indukció törvényét………….fedezte fel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha egy tekercset `color(red)("változó")` mágneses mezőbe helyezünk, akkor a tekercs végei között `color(red)("feszültség")` indukálódik.Ezt a jelenséget `color(red)("nyugalmi")` indukciónak nevezzük. Nyugalmi indukció esetén a változó mágneses mezőt egy másik `color(red)("tekercs")` segítségével hozzuk létre. A(z) `color(red)("transzformátor")` egy a nyugalmi indukció elvén működő eszköz. A transzformátornak azt a tekercsét, amelyik a változó mágneses mezőt létrehozza, `color(red)("primer")` tekercsnek nevezzük. A transzformátornak azt a tekercsét, amelyikben a feszültség indukálódik, `color(red)("szekunder")` tekercsnek nevezzük. Az elektromágneses indukció törvényét `color(red)("Faraday")` fedezte fel
0