Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 10 osztály valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Sziasztok! Tud valaki segíteni ebben a két feladatban? Lineáris függvény hozzárendelés. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b.)
x helyére 0-t helyettesítesz hogy megkapd hol metszi y tengelyt.

`-2*0+3=y`

`color(red)(3=y)` Tehát az egyenes itt fogja metszeni y tengelyt.



Ugyan ez x tengelyre is
`-2x+3=0`

`color(red)(x=1,5)` Tehát az egyenes itt foga metszeni x tengelyt. Egy vonalzóval össze kötöd a két pontot és megkapod az egyenest. De a linken meg is tekintheted: https://www.geogebra.org/calculator/nfsc5uz9




c.)
x helyére 0-t helyettesítesz hogy megkapd hol metszi y tengelyt.
`7-2/5*0=y`

`color(red)(7=y)` Tehát az egyenes itt fogja metszeni y tengelyt.


Ugyan ez x tengelyre is
`7-2/5x=0`

`-2/5x=-7`

`color(red)(x=17,5)`

Tehát az egyenes itt foga metszeni x tengelyt. Egy vonalzóval össze kötöd a két pontot és megkapod az egyenest. De a linken meg is tekintheted: https://www.geogebra.org/calculator/kxzvfnat
1