Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben a koordinátás feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.) A linken megtalálod: https://www.geogebra.org/calculator/daa8ac9e




b.)

Ahogyan a képen is látható: `color(red)("ÉK"=[-1;3])` -1 nél van minimuma és 3 nál maximuma.


Zh:

`0=-abs(x-2)+3`

`abs(x-2)=3`


`x_1-2=3=>color(red)(x_1=5)`

`x_2-2=-3=>color(red)(x_2=-1)`




c.)
`-abs(3,2-2)+3`

`-1,2+3`

`1,8` nincs rajta a grafikonon


`-abs(1,58-2)+3`

`-0,42+3`

`2,58` nincs rajta a grafikonon

Tehát megállapíthatjuk hogy P pont nincs rajta a grafikonon!




d.)
Csak leolvassuk az értékeket a grafikonról
`-0,5` -nél `color(red)(0,5)` értékét veszi fel.

`0` -nál `color(red)(1)` értékét veszi fel.

`1,7` -nél `color(red)(2,7)` értékét veszi fel.

`2` -nél `color(red)(3)` értékét veszi fel.

`2,02` -nél `color(red)(2,98)` értékét veszi fel.

`4` -nél `color(red)(1)` értékét veszi fel.

`5,5` -nél `color(red)(-0,5)` értékét veszi fel.


`-0,5;0,5;1;1;2,7;2,98;3` mediánja azaz közép értéke `color(red)(1)`
1