Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mágneses mező áramerőssége

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Egy tekercs keresztmetszete 4 négyzetcentiméter, hossza 10cm, a menetszáma 1000, a flususa 2*10-5-en Wb. A tekercs belsejében levegő van. Mekkora a tekercsben az áramerősség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"I"=(Phi*l)/(A*mu_0*N)=(2*10^-5 \ Wb*0,1 \ m)/(4*10^-4 \ m^2*1,257*10^-6 \ (Vs)/(Am)*1.000)=color(red)(3,98 \ A)`
1