Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik számnak a 30%-ka a 6300?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
593
Valaki letudja vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Legyen x az alap, mivel azt keressük.
Tehát:
0,3*x=6300 / :0,3
x=21000
0

A százalékot lábnak mondjuk,melynek a jele kis p
A végeredményt értéknek nevezzük.
Tehát:
p=30%
é=6300
___________
a(alap)=?
a=é : p x100= 6300:30x100=21000

Alapot úgy számoljuk ki: értéket elosztjuk a lábbal(százalékkal) és megszorozzuk százzal.
0