Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia

Főoldal » Középiskola » Kémia
424
10,0cm3 térfogatú, 0,121mol/dm3 koncentrációjú ecetsavat 0,215 mol/dm3 koncentrációjú Nátrium-hidroxid-oldattal közömbösítünk. Mekkora térfogatú lúgra van szükség ehhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH+NaOH=CH_3COONa+H_2O`

A molarány 1:1

`V_(ecet)=10,0cm^3=0,01dm^3`

`n_(NaOH)=n_(CH_3COOH)=C*V_o=0,121*0,01=1,21*10^(-3)mol`

`V_(NaOH)=(1,21*10^(-3))/(0,215)=5,62*10^(-3)dm^3=5,62cm^3`
0