Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia gyakorló feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
349
Az alábbi feladatban szeretnék segítséget kérni.
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,

2 `CO (g)` + `O_2 (g)` = 2 `CO_2 (g)`

b,

`Delta_r H` = `2*Delta_k H(CO_2 (g))-2*Delta_k H(CO (g))` = `2*(-394)-2*(-111)` = -566 kJ

A folyamat exoterm.

c,

`M_(CO)` = 28 `g/(mol)`

1 kg CO az `1000/28` = 35,71 mol

2 mol CO elégetésekor felszabadul 566 kJ energia.

35,71 mol CO elégetésekor felszabadul `35.71/2*566` = `ul("10 107 kJ")` energia.

d, Ábra
1