Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia gyakorló feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
353
Az alábbi feladatban szeretnék segítséget kérni.
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,

2 `H_2S(g)` + 3 `O_2(g)` = 2 `SO_2(g)` + 2 `H_2O(f)`

b,

`Delta_r H` = `2*Delta_k H(SO_2 (g))+2*Delta_k H(H_2O(f))-2*Delta_k H(H_2S (g))` = `2*(-297.1)+2*(-285.8)-2*(-20.1)` = -1125,6 kJ

A folyamat exoterm.

c,

2 mol `H_2S` elégetésekor felszabadul 1125,6 kJ hő.

12,25 `dm^3` `H_2S` az `12.25/24.5` = 0,5 mol

0,5 mol `H_2S` elégetésekor felszabadul `0.5/2*1125.6` = `ul("281,4 kJ")` hő.

d, Ábra
1