Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Egy kör sugara 24cm.
Miylen hosszú a 42 fokos középponti szöghez tartozó ív?
Mekkora a 72 fokos középponti szöghez tartozó körcikk területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(24*pi*42°)/(180°)=color(red)(17,59 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(24^2*pi*72°)/(360°)=color(red)(361,91 \ cm^2)`
0