Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség

Főoldal » Középiskola » Matematika
1039
Egy 25cm sugarú körlapból kivágunk egy 205 fokos közpponti szögű körcikket. Ebből a körcikkből kúppalástot hajtunk.
a, Mekkora a körcikk kerülete?
b, Mekkor a keletkező kúp alapkörének kerülete és sugara, ha tudjuk hogy a körcikk íve megegyezik a kúp alapkörének kerületével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("körcikk")=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(25^2*pi*205°)/(360°)=color(red)(1.118,1 \ cm^2)`

`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(25*pi*205°)/(180°)=color(red)(89,45 \ cm)`

`i=k=color(red)(89,45 \ cm)`

`r=K/(2pi)=(89,45)/(2pi)=color(red)(14,24 \ cm)`
0