Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyakorló feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
648
Hány gram Konyhasó kerül a szervezetbe ha egy 0,50 literes
Infúziós palackokból 500 gram 0,90 tömegszázalékos Konyhasóoldat jut a vérbe (4,5 g)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
A 0,9 tömegszázalékos oldat azt jelenti, hogy az oldat

100 g-jában van 0,9 g konyhasó

500 g oldatban van `500/100*0.9` = `ul("4,5 g")` konyhasó.
0

`m=(500*0,9)/(100)=4,5g`
0