Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek matekháziban légyszíves?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1342
Két feladat van,egyáltalán nem értem ezt a témakört.
Első képen a kúpba "Tharmad" van írva.Gondolom a másodiknál az x-et kell kiszámolni,de ennyit írtunk csak le.Segítségeket köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2. feladat
Mivel a kocka alja egy nézet
és az oldala a = 1 dm. és be is van jelölve a derékszög:
Így felírható a pitagorasz tétel rá:
x2 + x2 = 12
2x2 = 1
x = gyök(1/2) dm
0

2. feladathoz kép csatolva.
0