Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mateki

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3a + (2b-c) - (2a + 3c - b)
= 3a + 2b - c - 2a - 3c + b

= a - c - 2c

= a - 4c

2x + 5y (y - 3x + 2) + (x - 8)
= 2x + 5y² - 15xy + 10y + x - 8

= 3x + 5y² - 15xy + 10y - 8

3a-8b+ (11a + 4)-(5b-a+3)
= 3a + 11a - a - 8b - 5b + 4 + 3

= 13a - 13b + 7

9+ 3e-5f-(e+f-1)3(7-4e)
= 9 + 3e - 5f - 3e - 3f + 3 + 21 - 12e

= -8e - 8f + 33

2a² + 3a- (a + 5)-(1-3a²)
= 2a² + 3a - a - 5 - 1 + 3a²

= 5a² + 2a - 6

y³ - 6y + (2y³ + 3y - 4)
= y³ + 2y³ - 6y + 3y - 4

= 3y³ - 3y - 4

3x³-y²-(x² - xy - y²) + (5y²-5xy)
= 3x³ - y² - x² + xy + y² + 5y² - 5xy

= 3x³ + 5y² - x² - 4xy

3ab + 6+ (a² - 2ab - 5) - (4b²-a² + 1)
= 3ab + a² - 2ab - 5 - 4b² + a² - 1 + 6

= 2a² - ab - 4b²

2(2a + 3b) + 3(3a - 2b)
= 4a + 6b + 9a - 6b

= 13a



3a + (2b-c) - (2a + 3c - b) = a - 4c
2x + 5y (y - 3x + 2) + (x - 8) = 3x + 5y² - 15xy + 10y - 8
3a-8b+ (11a + 4)-(5b-a+3) = 13a - 13b + 7
9+ 3e-5f-(e+f-1)3(7-4e) = -8e - 8f + 33
2a² + 3a- (a + 5)-(1-3a²) = 5a² + 2a - 6
y³ - 6y + (2y³ + 3y - 4) = 3y
-1