Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika vírus terjedés

Főoldal » Középiskola » Matematika
635
Sziasztok. Valaki segítene ezeket megoldani? S.O.S!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
x darab vírus, t idő (óra) múlva:
V(x, t) = x * 5t

Esetünkben:
6 óra 15 perc = 6,25 óra

200 * 56,25 = 4672964,94
Módosítva: 8 éve
0

Én másképp gondolkodtam.
1. 200*5=1000
2. 1000*5=5000
3. 5000*5=25.000
4. 25.000*5=125.000
5. 125.000*5=625.000
6. 625.000*5=3.125.000

200:4=50

3.125.000+50=3.125.050


Ha nem jó, akkor bocsi.
0

Én másképp gondolkodtam.
1. 200*5=1000
2. 1000*5=5000
3. 5000*5=25.000
4. 25.000*5=125.000
5. 125.000*5=625.000
6. 625.000*5=3.125.000

200:4=50

3.125.000+50=3.125.050


Ha nem jó, akkor bocsi.
0

1. Először is, nem értem miért küldte el 2x. Legalábbis nálam így van.

2. Már most látom hogy elrontottam, mert:
3.125.050:4=781.262,5
3.125.050+781.262,5=3.906.312,5
0