Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai3

Főoldal » Középiskola » Fizika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. T = (0,2 kg * 4186 J/(kgK) * 60 °C + 0,2 kg * 2060 J/(kgK) * 0 °C) / (0,2 kg * 4186 J/(kgK) + 0,2 kg * 2060 J/(kgK)) = 30,5 °C. = C


2. C) Igen, ha a jég hidegebb nulla foknál és kellő mennyiségű. Ha hideg jéggel langyos vizet fagyasztunk, akkor a jég felveszi a vizetől a hőt, amíg el nem éri a zéró fokot. Ezután a jég további hőelvonása nem fogja befolyásolni a víz hőmérsékletét, mivel a jégnek ugyanannyi hőre van szüksége ahhoz, hogy további fagyáshoz elegendő hőt vonjon el a víztől. Ha elegendő mennyiségű hideg jég van a vízben, akkor a víz fagyását elősegítheti, és a jég kristályosodása folyamán a jégkristályok összetapasztják és összesűrűsödnek, ami végül egy nagyobb jégrétegként fagyhat össze. A jég fajhője valóban kisebb, mint a vízé, de ez nem akadályozza meg a jéggel langyos víz fagyasztását.
0