Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
303
Vízszintes úton húznak egy szánkót 15 N erővel, amely a vízszintessel 60 fokos szöget zár
be. Mekkora a munkavégzés, ha 40 m-en keresztül húzták a szánkót?
A munkavégzés az erővektor és az elmozdulásvektor (út) skaláris szorzata.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Erővektor és az elmozdulásvektor skaláris szorzata: `F*s=|F|*|s|*cosalpha`
Ezen esetben az adatok abszolútértéke (nagysága) megegyezik a megadott adatokkal.

`|F|=F=15 N`
`alpha=60°`
`|s|=s=40 m`
`W=F*s*cosα`
`color(red)(W=)15*40*cos60°=15*40*1/2=color(red)(300 J)`
1

Ha segített a válaszom, kérlek bejelölnéd megoldásnak?
0