Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom, milyen témakört veszitek, de szerintem a legegyszerűbb megoldás erre a feladatra az egy számtani sorozat. Melyből tudjuk a 6 szög belső szögeinek összegét mely `720°`.

`720=((2*a_1+(6-1)*3)*6)/2`

`720=6a_1+45`

`675=6a_1`

`112,5°=a_1`


Tehát a legnagyobb szöge: `a_1+5*d=112,5°_+5*3°=color(red)(127,5°)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0