Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mateki

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Vonja össze az algebrai kifejezéseket! 3a+(2b-c)-(2a+3c-b)=......2x5y -(y-3x+2)+(×-8)=.........3a•8b+(11a+4)-(5b-a+3)=.....9+3e-5f-e+f-1)+(7-4e)=..........2a2+3a-(a+5)-(1-3a2)=.........3×3-y2-(×2-xy-y2)+(3y2-5xy)=......3ab+6a2-2ab-5)-(4b2-a2+1)=...2(2a+3b)+3a-2b)=......6(a-2b)-2(a-5b)=.....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mindenhol csak zárójeleket kell bontani.
`3a+(2b-c)-(2a+3c-b)=3a+2b-c-2a-3c+b=a+3b-4c`

`2x*5y -(y-3x+2)+(×-8)=10xy-y+3x-2+x-8=10xy+4x-y-10`

`3a*8b+(11a+4)-(5b-a+3)=24ab+11a+4-5b+a-3=24ab+12a-5b+1`

`9+3e-5f-e+f-1+(7-4e)=9+3e-5f-e+f-1+7-4e=-2e-4f+15`

`2a^2+3a-(a+5)-(1-3a^2)=2a^2+3a-a-5-1+3a^2=5a^2+2a-6`

`3x^3-y^2-(x^2-xy-y^2)+(3y^2-5xy)=3x^3-y^2-x^2+xy+y^2+3y^2-5xy=3x^3-x^2+3y^2-4xy`

`(3ab+6a^2-2ab-5)-(4b^2-a^2+1)=3ab+6a^2-2ab-5-4b^2+a^2-1=7a^2-4b^2+ab-6`

`2(2a+3b)+(3a-2b)=4a+6b+3a-2b=7a+4b`

`6(a-2b)-2(a-5b)=6a-12b-2a+10b=4a-2b`
0

Ha segített a válaszom, bejelönéd kérlek megoldásnak?
0