Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fuggveny

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
f(x) = (2x+1) / (x+1)
a, Mennyi f(-2) erteke?
b, Hol metszi az X tengelyt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a,`

`f(-2)=(2*(-2)+1)/(-2+1)=(-4+1)/(-2+1)=(-3)/(-1)=3`

`b,`

`(2x+1)/(x+1)=0`

`x≠-1`

`2x+1=0`

`2x=-1`

`x=-1/2`

`-1/2`-nél metszi.
1