Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

100 ólomsörét 12 cm³ vizet szorít ki.Használva a sűrűség-táblázatot számíts ki egy sörét tömegét

Főoldal » Általános iskola » Fizika
337
100 ólomsörét 12 cm³ vizet szorít ki.Használva a sűrűség-táblázatot számíts ki egy sörét tömegét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Valaki tudna segíteni legyszi?
0

`rho_("ólom")` = 11,3 `g/(cm^3)`

100 db sörét térfogata 12 `cm^3`

1 db sörét térfogata `12/100` = 0,12 `cm^3`

m = `rho*V` = `11.3*0.12` = `ul("1,356 g")`.
0