Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1212
a)Mennyi a kocka felszíne ha az éle 580dm?
b) Mekkora a kocka éle ha a felszíne 150cm²?
A kiszámolás módját nem tudom :(
Előre is köszönöm a segítséget:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
A = 6*a*a = 6*580*580 = 2018400dm²

b,
A = 6*a*a
150cm² = 6*a*a // osztunk 6-tal
25 = a*a // gyököt vonunk
5 = a

5 cm a kocka éle
1