Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
835
Készíts vázlattot a körcikkekről és old meg a feladatot:
b)Mekkora a 181,5 mm ívhosszúságú, 200°-os középponti szögű körcikk sugara és területe?
c)Mekkora a 10m sugarú ,10m ívhosszúságú körcikk középponti szöge és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b.)
`r=(i*180°)/(pi*alpha)=(18,15*180°)/(pi*200°)=color(red)(5,2 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(5,2^2*pi*200°)/(360°)=color(red)(47,19 \ cm^2)`



c.)
`alpha=(i*180°)/(r*pi)=(10*180°)/(10*pi)=color(red)(57,3°)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(10^2*pi*57,3°)/(360°)=color(red)(50 \ cm^2)`


A körcikkek amik számunkra érdekesek a pirossal jelöltek.
1