Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
365
Szeretnék segítséget kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a, oxidációsszám csökkenés

hidrogén

`NH_3` , `H_2S`, `CH_4`

b, oxidációsszám növekedés

oxigén

`NO_2` , `SO_2` , `CO_2`

c,

4 `NH_3` + 3 `O_2` = 2 `N_2` + 6 `H_2O`

2 `H_2S` + 3 `O_2` = 2 `SO_2` + 2 `H_2O`

`CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`
0