Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Kémiai számításban kérek segítséget

66
Mekkora tömegű alkohol keletkezik 1,20 kg tömegű, 20,0 w%-os szőlőcukoroldat bakteriális erjesztése útján? A boroshordóban lejátszódó folyamat:
C6H12O6 → 2 CH3–CH2–OH + 2 CO2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`M(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

`M(C_2H_5-OH)` = 46 `g/(mol)`

100 g cukoroldatban van 20 g cukor

1200 g oldatban van `1200/100*20` = 240 g cukor, ami `240/180` = `1.dot(3)` mol

Az egyenlet szerint keletkezik kétszerannyi, vagyis `2*1.dot(3)=2.dot(6)` mol alkohol, aminek a tömege `2.dot(6)*46` = `ul("122,67 g")`.
Módosítva: 1 hónapja
0