Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék kérni egy kis segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Egy szimmetrikus trapéz párhuzamos oldalai 20cm és 12 cm, területe 160cm2.
Mekkora a kerülete és mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m=(2T)/(a+c)=(2*160)/(20+12)=color(red)(10 \ cm)`

`x=(a-c)/2=(20-12)/2=color(red)(4 \ cm)`

`b=sqrt(m^2+x^2)=sqrt(10^2+4^2)=color(red)(10,77 \ cm)`

`K=a+2b+c=20+2*10,77+12=color(red)(53,54 \ cm)`

A hosszabbik alap és az oldalak által bezárt szög: `sinalpha=m/b=10/(10,77)=>color(red)(alpha=68,2°)`

A rövidebbik alap és az oldalak által bezárt szög: `beta=(360°-2alpha)/2=(360°-2*68,2)/2=color(red)(111,8°)`
0