Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
Valaki tudna segíteni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K = 36 cm

b = 13 cm

K = a + 2b

a = K - 2b = `36-2*13` = `ul("10 cm")`

`(a/2)^2+m_a^2=b^2`

`m_a=root()(b^2-(a/2)^2)` = `root()(13^2-(10/2)^2)` = 12 cm

`T=(a*m_a)/2` = `(10*12)/2` = `ul("60 " cm^2)`.
0