Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapra kell

Főoldal » Középiskola » Kémia
314
Segítsetek légyszi. Most a redoxi-reakciókt veszük, és nincs időm ezt megcsinálni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A,

`Mg` + `Zn^(2+)` = `Mg^(2+)` + `Zn`

`Mg` = `Mg^(2+)`+ 2 `e^-`

`Zn^(2+)` + 2 `e^-` = Zn

B,

2 `Al` + 3 `Pb^(2+)` = 2 `Al^(3+)` + 3 `Pb`

`Al` = `Al^(3+)` + 3 `e^-`

`Pb^(2+)` + 2 `e^-` = `Pb`

C,

2 `Br^-` + `Cl_2` = 2 `Cl^-` + `Br_2`

2 `Br^-` = `Br_2` + 2 `e^-`

`Cl_2` + 2 `e^-` = 2 `Cl^-`

D,

2 `K` + `F_2` = 2 `KF`

`K` = `K^+` + `e^-`

`F_2` + 2 `e^-` = 2 `F^-`

E,

4 `Li` + `O_2` = 2 `Li_2O`

`Li` = `Li^+` + `e^-`

`O_2` + 4 `e^-` = 2 `O^(2-)`
0