Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
379
ez kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_6H_(12)O_6` `to` 2 `C_2H_5-OH` + 2 `CO_2`

`M(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

360 g szőlőcukor az `360/2` = 2 mol, az egyenlet szerint keletkezik ebből `2*2` = 4 mol `CO_2`, ami standard körülmények között `4*24.5` = `color(red)("98 " dm^3)`
1