Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Nagyon szépen köszönöm☺️☺️
Az első képen a 3.,4.
A második képen a 7.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, szögszámítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3.)
`(180°-alpha)+3alpha=280°`

`2alpha=100°`

`alpha=50°`


Legkisebb szög: `180°-90°-50°=color(red)(40°)`




4.)
`2alpha-10°=3*(beta-alpha)`

`2alpha-10°=3*(180°-3alpha)`

`2alpha-10°=540°-9alpha`

`11alpha=550°`

`color(red)(alpha=50°)`



`beta=180°-2alpha=180°-2*50°=color(red)(80°)`




7.)
`x+25=2*(4x-26)`

`x+25=8x-52`

`-7x=-77`

`color(red)(x=11)` éves most Kati.

Édesapja most `x+26=11+26=color(red)(37)` éves.
3