Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Általános iskola » Fizika
362
A 3 tonnás teherautó egy álló 2 tonnás másik teherautóval ütközik 15 m/s sebességgel. Mekkora sebességgel indul el az álló teherautó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`SigmaI_1=SigmaI_2`

`m_1*v_1=m_2*v_2`

`v_2=(m_1*v_1)/(m_2)=(3*15)/2=22,5m/s`
0