Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
764
Mekkora a nyomása 10 mol 16,62 dm3 0 C fokos hidrogén gáznak??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p=(n*R*T)/V

n = 10mol
V = 16.62 dm³
R = egyetemes gázállandó = 8.314
T = 0 celsius = 273 kelvin

p = 10*8.314*273/16.62
1