Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Feladat 9. Osztály-Dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
401
Alumínium asztalra helyezünk egy 4 cm élhosszúságú alumínium
kockát. A két alumíniumfelület között a tapadási tényező 0,6 és P(al) = 2700 kg/m³.
Mekkora
a tapadási erő?
F = μ * P * A ezzel a képlettel kérném köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_s=m*g*μ`

`F_s=rho*V*g*μ`

`F_s=2700*0,04^3*10*0,6`

`F_s=1,0368N`
0