Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábel a rengetegben

117
Mi a szerepe az Ábel a rengetegben, hogy Erdély már Romániához tartozik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Az "Ábel a rengetegben" egy magyar író, Móra Ferenc ifjúsági regénye, amelynek cselekménye a 19. század végén játszódik, amikor Erdély még Magyarországhoz tartozott. Az író célja az volt, hogy a fiatal olvasók számára érdekessé és érthetővé tegye az erdélyi természeti és társadalmi viszonyokat, és hogy megismertesse velük az erdélyi magyar kultúrát.

A regény szerepe az Erdély-magyarországi történelem és kultúra megismertetésében és népszerűsítésében továbbra is fontos, de nem kapcsolódik közvetlenül ahhoz, hogy Erdély 1918-ban Romániához csatlakozott.

Erdély 1918-ban az első világháború után csatlakozott Romániához, miután a trianoni békeszerződés eredményeként Magyarország területe jelentősen csökkent. Ennek az eseménynek a történelmi okait, okozatait és következményeit számos tényező befolyásolta, beleértve a háborút, a politikai és nemzetiségi feszültségeket, a gazdasági érdekeket és a nagyhatalmak döntéseit.

Ezért az "Ábel a rengetegben" regénynek nincs közvetlen szerepe abban, hogy Erdély a mai Románia része lett. Azonban a regény továbbra is fontos szerepet játszik az erdélyi magyar kultúra és történelem megismertetésében, és emlékeztet bennünket az erdélyi magyarok és az erdélyi táj jelentőségére és szépségére.




0