Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
4-es és a 7-es a házi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4. Feladat
a.)
`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(7*pi*120°)/(180°)=color(red)(14,66 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(7^2*pi*120°)/(360°)=color(red)(51,31 \ cm^2)`


b.)
`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(7*pi*90°)/(180°)=color(red)(11 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(7^2*pi*90°)/(360°)=color(red)(38,48 \ cm^2)`


c.)
`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(7*pi*72°)/(180°)=color(red)(8,8 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(7^2*pi*72°)/(360°)=color(red)(30,79 \ cm^2)`


d.)
`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(7*pi*60°)/(180°)=color(red)(7,33 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(7^2*pi*60°)/(360°)=color(red)(25,66 \ cm^2)`


e.)
`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(7*pi*30°)/(180°)=color(red)(3,67 \ cm)`

`T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(7^2*pi*30°)/(360°)=color(red)(12,83 \ cm^2)`




7. Feladat
a.)
`T=r^2*pi-((2r)/sqrt2)^2=5^2*pi-((2*5)/sqrt2)^2=color(red)(28,54 \ cm^2)`


b.)
`T=(2r)^2-r^2*pi=10^2-5^2*pi=color(red)(21,46 \ cm^2)`


c.)
`T=(a/2)^2*pi=(5/2)^2*pi=color(red)(19,63 \ cm^2)`


d.)
`T=(r^2*pi)/2+2*(r/2)^2*pi=(2,5^2*pi)/2+2*((2,5)/2)^2*pi=color(red)(19,63 \ cm^2)`
Módosítva: 3 éve
1