Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör

Főoldal » Középiskola » Matematika
1928
1.Egy negyedkör területe 36,1 cm². Mekkora körív tartozik ebben a körben egy 117°-os középponti szöghöz?
2.
Egy negyedkör területe 36,1 cm². Mekkora középponti szög tartozik ebben a körben egy 7cm-es körívhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`T_("kör")=4*T_("negyed kör")=4*36,1=color(red)(144,4 \ cm^2)`

`r=sqrt(T_("kör")/pi)=sqrt((144,4)/pi)=color(red)(6,78 \ cm)`

`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(6,78*pi*117°)/(180°)=color(red)(13,84 \ cm)`



2.)
`T_("kör")=4*T_("negyed kör")=4*36,1=color(red)(144,4 \ cm^2)`

`r=sqrt(T_("kör")/pi)=sqrt((144,4)/pi)=color(red)(6,78 \ cm)`

`alpha=(i*180°)/(r*pi)=(7*180°)/(6,78*pi)=color(red)(59,15°)`
1