Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt a körös feladatot hogy kéne megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Nyert: `i= (r*pi*alpha)/(180°)=(50*pi*21°)/(180°)=color(red)(18,33 \ cm)`

Nem nyert: `i= (r*pi*alpha)/(180°)=(50*pi*24°)/(180°)=color(red)(20,94 \ cm)`



b.)
`ul("360° hoz tartozó adatok:")`

Körív hossza: `i=2*r*pi=2*50*pi=color(red)(314,16 \ cm)`

Körcikk területe: `T=r^2*pi=50^2*pi=color(red)(7.853,98 \ cm^2)`




`ul("1° hoz tartozó adatok:")`

Körív hossza: `i=(r*pi*alpha)/(180°)=(50*pi*1°)/(180°)=color(red)(0,87 \ cm)`

Körcikk területe: `T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(50^2*pi*1°)/(360°)=color(red)(21,82 \ cm^2)`




`ul("21° hoz tartozó adatok:")`

Körív hossza: `i=(r*pi*alpha)/(180°)=(50*pi*21°)/(180°)=color(red)(18,33 \ cm)`

Körcikk területe: `T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(50^2*pi*21°)/(360°)=color(red)(458,15 \ cm^2)`




`ul("24° hoz tartozó adatok:")`

Körív hossza: `i=(r*pi*alpha)/(180°)=(50*pi*24°)/(180°)=color(red)(20,94 \ cm)`

Körcikk területe: `T=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(50^2*pi*24°)/(360°)=color(red)(523,6 \ cm^2)`
0