Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Matek dolgozat köszi előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`q=root(n-k)(a_n/a_k)=root(6-2)(48/3)=color(red)(2)`

`a_7=a_6*q=48*2=color(red)(96)`



2.)
`{(a_2+a_4=30),(a_3+a_5=90):}=>{(a_1*q+a_1*q^3=30),(a_1*q^2+a_1*q^4=90):}`

`(a_1*q+a_1*q^3=30)/(a_1*q^2+a_1*q^4=90)`

`1/q=1/3`

`color(red)(q=3)`

`a_1*3^2+a_1*3^4=90`

`color(red)(a_1=1)`



3.)
a.)
`S_10=a_1*(q^n-1)/(q-1)=3*(2^10-1)/(2-1)=color(red)(3.069 \ db)`


b.)
`a_10=a_1*q^(n-1)=3*2^9=color(red)(1.536 \ db)`


c.)
`(3.069)/100*5.400=color(red)(165.726 \ Ft)`
0