Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házfeladat köszönöm ellőre is

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Matek házi köszi a segítséget...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`a_5=a_1*q^(n-1)=3*2^4=color(red)(48)`

`a_10=a_1*q^(n-1)=3*2^9=color(red)(1.536)`



2.)
`q=(a_2)/(a_1)=10/5=color(red)(2)`

`a_8=a_1*q^(n-1)=5*2^7=color(red)(640)`



3.)
`a_5=a_1*q^(n-1)=-2*3^4=color(red)(-162)`



4.)
`q=root(n-k)(a_n/a_k)=root(8-5)(640/80)=color(red)(2)`

`a_1=(a_n)/(q^(n-1))=640/(2^7)=color(red)(5)`



5.)
`q=root(n-k)(a_n/a_k)=root(7-5)(729/81)=color(red)(3)`

`a_1=(a_n)/(q^(n-1))=729/(3^6)=color(red)(1)`



6.)
`q=root(n-k)(a_n/a_k)=root(6-3)(486/18)=color(red)(3)`

`a_1=(a_n)/(q^(n-1))=486/(3^5)=color(red)(2)`



7.)
`q=root(n-k)(a_n/a_k)=root(8-3)(256/8)=color(red)(2)`

`a_1=(a_n)/(q^(n-1))=256/(2^7)=color(red)(2)`
0