Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sin,cos tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
segítség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Másik oldal:
`20^2=13^2+a^2-2*13*a*cos53°`

`400=169^2+a^2-26acos53°`

`a^2-26acos53°-231=0`

`a_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(26cos53°+-sqrt((-26cos53°)^2-4*1*(-231)))/(2*1)={(cancel(a_1="-9,27" \ cm)) , (color(red)(a_2 ="24,92" \ cm)):}`


Másik szögek nagyságai: `beta=(360°-2*53°)/2=color(red)(127°)`

Hiányzó oldalhoz tartozó magasság: `m_a=b*sinbeta=13*sin127°=color(red)(10,38 \ cm)`

Terület: `T=a*m_a=24,92*10,38=color(red)(258,67 \ cm^2)`
0