Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Bencéékhez szombaton vendégek jönnek, ezért édesanyja elküldte a boltba almaléért és barackléért. Bence 6 doboz almaléért és 4 doboz barackléért 2720 Ft-ot fizetett. Otthon derült ki, hogy valójában 6 doboz baracklét és 4 doboz almalét kellett volna hoznia, de így legalább spórolt 60 Ft-ot. Mennyibe kerül egy doboz almalé, illetve egy doboz baracklé?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(6a+4b=2.720,,,,),(4a+6b=2.660,,,,):}=>{(12a+8b=5.440,,,,),(12a+18b=7.980,,,,):}`

`12a+8b-12a-18b=7.980-5.440`

`10b=2.540`

`color(red)(b=254 \ Ft)`-ba kerül 1 doboz almalé.



`12a+18*254=7.980`

`color(red)(a=284 \ Ft)` -ba kerül 1 doboz baracklé.
1