Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
829
A sarki boltban egy állattartó minden héten 5 doboz macskaeledel-konzervet és 3 doboz kutyaeledel-konzervet vásárol, és minden alkalommal 2250 forintot fizet. Árváltozások miatt a macskaeledel 20%-kal olcsóbb, a kutyaeledel pedig 10%-kal drágább lett, de az állattartó továbbra is 2250 forintot fizet a 8 doboz konzervért. Mennyibe került eredetileg egy-egy konzerv? Oldd meg következtetéssel is ezt a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(5x+3y=2250,,,,),(5*"0,8x"+3*"1,1y"=2250,,,,):}=>{(x=450-3/5y,,,,),(5*"0,8"x+3*"1,1"y=2250,,,,):}`

`5*0,8*(450-3/5y)+3*1,1y=2.250`

`9y=4.500`

`color(red)(y=500 \ Ft)`- ba kerül 1 db kutyaeledel.



`x=450-3/5*500`

`color(red)(x=150 \ Ft)` -ba kerül 1 db macsakaeledel.
1