Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csonkakúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
561
Egyenes csonkakúp alapterülete 25cm2, a fedőlap területe 17 cm2, az alkotók 12 cm hosszúak. Mekkora a palást területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
csonkakúp
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`R_"alap"=sqrt(T/pi)=sqrt(25/pi)=color(red)(2,82 \ cm)`

`r_"fedlap"=sqrt(T/pi)=sqrt(17/pi)=color(red)(2,33 \ cm)`

`T_("palást")=pi*s*(R_("alap")+r_("fedlap"))=pi*12*(2,82+2,33)=color(red)(194,15 \ cm^2)`
0