Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csonkakúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
587
Egyenes csonkakúp alapkörének sugara 26 cm, a fedőlap sugara 17 cm, a magasság 7,8 cm. Mekkorák az alkotók, és mekkora szöget zárnak be az alaplappal? Mekkora a csonkakúp felszíne, térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
csonkakúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alkotó: `s=sqrt(((26-17)/2)^2+7,8^2)=color(red)(9 \ cm)`

Alkotó és alapkör által bezárt szög: `sinalpha=m/s=(7,8)/9=>color(red)(alpha=60,07°)`

Felszín: `A=R_("alap")^2*pi+r_("fedlap")^2*pi+(R_("alap")+r_("fedlap"))*s*pi=26^2*pi+17^2*pi+(26+17)*9*pi=color(red)(4.247,43 \ cm^2)`

Térfogat: `V=(m*(R_"alap"^2*pi+r_("fedlap")^2*pi+R_("alap")*r_("fedlap")*pi))/3=(7,8*(26^2*pi+17^2*pi+26*17*pi))/3=color(red)(11.492,57 \ cm^3)`
1