Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Egy szimmetrikus trapéz párhuzamos oldalai 14cm és 8 cm. Az alapon fekvő szögei 54 ° ák. Mekkora a kerülete és területe.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábra: https://www.geogebra.org/calculator/qpkutny3

`x=(a-c)/2=(14-8)/2=color(red)(3 \ cm)`

`b=x/(cosalpha)=3/(cos54°)=color(red)(5,1 \ cm)`

`m=sqrt(b^2-x^2)=sqrt(5,1^2-3^2)=color(red)(4,12 \ cm)`

`T=((a+c)*m)/2=((14+8)*4,12)/2=color(red)(45,32 \ cm^2)`

`K=a+c+2b=14+8+2*5,1=color(red)(32,2 \ cm)`
0