Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súrlódás

Főoldal » Középiskola » Fizika
451
Jogosítvány szerzésekor elvégzendő rutinfeladat az intenzív fékezés, ahol a vizsgázónak fel kell gyorsítania legalább 40 km/h-ra, majd meg kell tudnia állni 10 m-en belül. Maximum mekkorára gyorsíthat fel az a vizsgázó, aki tudja, hogy a gumik és az aszfalt között a tapadási súrlódási együttható 1?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=m*a`

`F_s=m*a`

`m*g*μ=m*a`

`a=g*μ=10*1=10m/(s^2)`

`s=(v_0^2)/(2*a)`

`v_0=root()(2*a*s)=root()(2*10*10)=14,14m/s`

`v=14,14m/s=50,911(km)/h`
1