Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súrlódás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
391
Egy autó intenzív fékezést hajt végre. A gumik és az aszfalt között a csúszási súrlódási együttható 1,2. A kocsi tömege 1400 kg, kezdősebessége 36 km/h. Mekkora úton fog megállni az autó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=m*a`

`F_s=m*a`

`m*g*μ=m*a`

Osztunk m-mel.

`g*μ=a`

`a=10*1,2=12m/(s^2)`

`v_0=36(km)/h=10m/s`

`s=(v_0^2)/(2*a)=(100)/(24)=4,167m`
1