Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súrlódás

Főoldal » Középiskola » Fizika
427
Minimum mekkora vízszintes irányú erővel kell húzni azt a 10 kg tömegű testet, amely között, és az asztallap között a tapadási súrlódási együttható 0,4? Mekkora gyorsulással fog elindulni a test, ha a csúszási súrlódási együttható 0,3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_(min)=F_s`

`F_(min)=m*g*μ=10*10*0,4=40N`

`SigmaF=m*a`

`F_s=m*a`

`m*g*μ=m*a`

Osztunk m-mel.

`a=g*μ=10*3=3m/(s^2)`
Módosítva: 3 éve
1