Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pontrendszerek

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az asztalon lévő testet húzza a kötélerő (`K`) és a súrlódás (`mu mg`), a lelógó testet pedig a nehézségi erő (`m_x g`) és a kötélerő (`K`).

Az asztalon lévő test egyenlete: `K-mu mg=ma`

Az ismeretlen test egyenlete: `m_x g-K=m_x a`

Adjuk össze az egyenleteket: `m_xg-mu mg=ma+m_x a`

Innen `m_x=(ma+mu m g)/(g-a)=(8*2+0.2*8*10)/(10-2)=4 kg`.
1