Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Feladat 9. Osztály-Dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
385
Tapadásról lenne szó. A feladat csatolva van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m=rho_"Al"*a^3/(10^6)=2.700 \ (kg)/m^3*(4^3)/10^6=color(red)(0,1728 \ kg)`

`F_("tapadási")=m*mu_0*g=0,1728 \ kg*0,6*9,817 \ m/s^2=color(red)(1,02 \ N)`

`F_("csúszási")=mu_0*F_("tapadási")=0,6*1,02=color(red)(0,612 \ N)`
0